FotTERAPI

FOTTERAPI
Føttene er kroppens grunnmur og BASIS for velvære. Belastningsskader kan komme fra beina fordi vekten forplanter seg videre oppover i kroppen.

Gjennomsnittlig går hver og en av oss 35.000-40.000 mil i løpet av livet. Det tilsvarer 9-10 ganger rundt jorda.
Mange står og arbeider på hardt underlag og belastningsskader i muskel/ skjelettapparatet er sterkt økende. Idrett er for det meste sunt og positivt, men kan enkelte ganger bli for tøft for føtter og knær.

Vi kan forebygge og lindre belastningsskader, og hjelpe med alternative skotøy og tilpassede såler.
Flere bedrifter og enkeltpersoner har allerede tatt foten på alvor, og kan vise til bedre helse og mindre sykefravær.

TILPASNING AV SÅLER
Vi lager individuelt tilpassede avlastningssåler. Disse tilpasses etter en grundig undersøkelse av fot og ganganalyse. Problemer som kan avhjelpes er f.eks. hælspore, plattfot, hulfot, plantarfacitt, (betennelse under hælen) og forfotsplager som Mortons Neurom, torner, og rygg/hofteproblem som følge av feilstilling i fot.

HVA ER FOTTERAPEUT?
En fotterapeut er et autorisert helsepersonell, underlagt helsepersonell loven. Vi har taushetsplikt, og plikt til å føre journal på lik linje med andre helsepersonell.

TJENESTER
Generell fotterapi, behandling av hard hud, torner, vorter, fot/neglesopp, fotsvette, psoriasis, råd og veiledning angående riktig stell.
Korrigering av nedgrodde negler
Avlastning/såletilpassning og silikonorteser
Massasje/leddmobilisering
Konsultasjoner, hvor vi samarbeider med våre flinke fysioterapeuter om en grundig undersøkelse av kroppen/føttene for å se etter feilstillinger og for å kartlegge behov for aktuelle tiltak.
Avlastningsterapi, hvor vi bruker ulike materialer som silikon, filt, plastazote osv. for å korrigere feilstillinger som hammertær, hallux valgus m.m. samt forskjellige sålemateriell til individuelle såler.
Avlastning for idrettsrelaterte plager i føtter/knær.
Informasjonstjenester
Spabehandling for slitne føtter, peeling, fotbad, massasje, "fotmaske".

PRISER

Forebyggende fotterapi kr
Fotbad, fjerning av hard hud, neglestell, massasje
kr 870,-
Delbehandling (torn, vorte etc) fra kr 400,-
Kontroll fra kr 250,-
Sålekonsultasjon kr 750,-
Individuelt tilpassede såler fra kr 1550/2200,-
1 spange fra kr 250,-
   

Spange- neglekorrigering v/ nedgrodd/ inngrodd/ innrullet negl

 

ANN ELISABETH STAKVIK

Ann Elisabeth ble ferdig utdannet autorisert fotterapeut i 2010. Hun utfører behandlinger innenfor generell fotterapi, samt torner, vorter og inngrodde negler.

Hun tilbyr også Shellac på tær. Ann Elisabeth har vært en del av Helse og Velvære siden 2013.

 

 

SISSEL MARIT KURE

Sissel Marit ble ferdig utdannet autorisert fotterapeut i 1994. Hun har 26 års erfaring som fotterapeut, blant annet fra egen praksis i Bodø. Hun utfører behandlinger innenfor generell fotterapi, samt torner, vorter og inngrodde negler. Hun har vært en del av Helse og Velvære siden 2018

 

TOVE EIDE ANGVIK

Tove ble utdannet autorisert fotterapeut i 1986. Hun har over 30 års erfaring ved blant annet egen praksis. Hun utfører behandlinger innenfor generell fotterapi og har videreutdanning i diabetesfotterapi og avlastningsterapi/såletilpasning. Hun har vært en del av Helse og Velvære siden høsten 2013.

 

TOVE SETH

Tove ble ferdig utdannet autorisert fotterapeut i 1991. Hun har 29 års erfaring fra blant annet egen praksis. Hun utfører behandlinger innenfor generell fotterapi, samt torner, vorter og inngrodde negler. Hun har vært en del av Helse og Velvære siden 2018.